SLEEPING BEAUTY

(FR)[REPORTE - NOUVELLE DATE : 4/03/2022]

La séance est reporté au 4 mars 2022 
suite aux mesures prises face au virus covid-19.
Les tickets achetés restent valables pour la nouvelle date.
____

Le ballet Sleeping Beauty ou La Belle au bois dormant, sur une partition élégante de Piotr Ilitch Tchaïkovski, est l’un des exemples emblématiques du ballet classique du XIXe siècle. Plus de 120 artistes, des décors et des costumes éblouissants, le tout rehaussé par la présence d’un orchestre symphonique en live, offrent à toute la famille un spectacle fascinant et inoubliable.

Une production de Prima Donna Events
Compositeur : Piotr Ilitch TchaïkovskiChorégraphie : Marius PetipaLivret écrit par Ivan Vsevolojsk d’après le conte du XVIIe siècle de Charles Perrault.

Durée
: 2H40, entracte compris, 3 Actes

(NL)[UITGESTELD - NIEUWE DATUM: 4/03/2022]

De voorstelling is verplaatst naar 4 maart 2022
 omwille van de gezondheidsmaatregelen genomen m.b.t. het coronavirus.
Aangekochte tickets blijven geldig voor de nieuwe datum.
____

Het ballet Sleeping Beauty of Doornroosje, met een zwierige partituur van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, groeide uit tot één van de allerbekendste balletten uit de 19de eeuw. Sleeping Beauty laat dansers toe op hun hoogste niveau te dansen. Meer dan 120 artiesten, schitterende decors en kostuums met een live symfonisch orkest, zorgen voor een betoverende en spectaculaire balletervaring voor de hele familie.

Het verhaal

Gebaseerd op het sprookje ‘Sleeping Beauty’ of ‘Doornroosje’ van Charles Perrault, vertelt het ballet het verhaal van prinses Aurora. Zij krijgt op haar doopfeest de magische zegen van alle feeën van het koninkrijk, onder hen de Seringenfee. Ze spreken hun wensen uit en die moeten verzekeren dat de prinses opgroeit tot de mooiste vrouw, de meest sierlijke danseres, de allerzoetste zangeres en de schitterendste muzikante.

Het vrolijke feest wordt echter onderbroken door de komst van de slechte fee Carabosse, die boos is omdat ze niet werd uitgenodigd. Carabosse rekent af met de ceremoniemeester, maar daarmee is haar woede niet gekoeld. Ze vervloekt prinses Aurora: het meisje zal zich op haar zestiende verjaardag prikken aan een spoel en sterven. Carabosse verdwijnt en laat de aanwezigen diep geschokt achter. De Seringenfee, die haar geschenk nog niet had gegeven, kan de vloek van Carabosse alleen maar verzachten: de prinses zal niet sterven maar honderd jaar slapen. Alleen de liefdeskus van een prins kan haar weer doen ontwaken.

Een productie van Prima Donna Events

Componist: Pjotr Iljitsj TsjaikovskiChoreography: Marius Petipa
Libretto: geschreven door Ivan Vsevolojski naar het 17e-eeuwse sprookje van Charles Perrault.

Duur
: 2.40 uur inclusief pauze, 3 aktes

Programmation( 2 résultat(s) )

  • Afficher par
  • Pertinence
2 résultat(s)